miércoles, 6 de mayo de 2015

A.12

Marta Rubí Roig

RSS i Marcadors socials: Feedly i Delicious


1. RSS

-Obrir compte o perfil al lector de RSS Feedly. Recopilar a Feedly una sèrie de fonts d’informació que permetin la subscripció per RSS: blogs, seccions de diaris, resultats d’alertes... La quantitat de fonts d’informació és optativa, amb un mínim de 10.

-Organitzar la informació per carpetes: al menys, en dos o tres carpetes.


He creat un compte a Feedly i he buscat tot tipus d’informació que tingui a veure amb el meu blog. És a dir, coses relacionades amb viatjes. D’aquesta manera he creat 3 carpetes diferents; hoteles, transporte i turismo. Dins d’aquestes carpetes hi ha blogs, seccions de diaris i informació més diversa. He afegit a les carpetes un total de 21 fonts d’informació.


El que també fe fet ha estat crear alertes de google i distribuir-les a les seccions corresponents. En aquest cas n’he creades tres; oferta AVE, hotel cinco estrellas i monumentos España. Cada una d’aquestes alertes té una configuració diferent:





Per últim, he creat diverses etiquetes i he ficat dins les etiquetes corresponents diferentes fonts d’informació. A continuació poso captures per què quedi més clar el meu procediment d’etiquetatge.






2. Delicious

- Obrir un perfil a Delicious i recopilar una sèrie de fonts d’informació (webs, articles, posts, etc) relacionades amb el tema del blog . La quantitat és optativa, una orientació és entre 10 i 20 aproximadament, fins a finals de curs. 

Per exemple, es poden posar les fonts exposades a classe a l’activitat individual A0, els resultats obtinguts en les activitats de cerques a Google, seguiment d’Alertes, seguiment per RSS, etc.

- És molt important a Delicious etiquetar bé: es valorarà especialment l’etiquetatge 
realitzat 


He recopilat 16 fonts d’informació de different tipus. Dins d’aquestes fonts d’informació hi ha blogs, comptes de Twitter, pàgines webs d’empreses o companyies, alertes de google creades per mi, etc.
He etiquetat totes aquestes fonts d’informació amb les etiquetes que m’han semblat més correctes; n’hi ha de molt específiques a coses una mica més generals:




El que també he fet ha estat posar a alguns casos una petita explicació de què és el que estic posant i modificar el títol. Per exemple; “DocumaniaTV es una página que recopila todo tipo de programas y documentales relacionados con viajar.”

Personalment, m’agrada més Feedly perquè trobo que és més fàcil d’usar i perquè la informació està més ben ordenada que a Delicious. El sistema de cerca de Feedly em sembla més interessant i més senzill. A més, el que també m’agrada de Feedly és que ja té una sèrie de seccions creades que es poden mirar i afegir el que més ens interessa a les nostres carpetes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario