lunes, 11 de mayo de 2015

A. 14

Marta Rubí Roig

Twitter

Tots els tweets relacionats amb aquesta activitat han de tenir obligatòriament el hashtag #Gestinfo15

Sempre, en relació a la temàtica del blog:

1.Cercar

1.a. Fer cerques a Twitter utilitzant operadors de cerca a la cerca normal, o bé la cerca avançada.
1.b. Publicar al blog: una selecció de cerques fetes (per exemple, 2 cerques), comentant-la i els resultats obtinguts.

He fet dues cerques avançades. 

La primera: Hotel Tailandia Krabi OR phuket -Bangkok lang:es since:2013-01-01 until:2015-05-11



Ha trobat molts de resultats (uns 80 tweets aproximadament). Alguns d’ellls són comptes personals que han anat a algun d’aquests hotels i recomanen anar-hi. Altres són comptes d’empreses o els propis hotels que es fan publicitat. A més a més, hi ha fotos publicades, una cosa molt útil per fer-se una idea de com és l’hotel.



La segona cerca avançada és: vuelos europa oferta vueling OR air OR europa OR iberia -ryanair since:2015-01-01 until:2015-05-11




No ha trobat tants de resultats com la primera però n’hi ha bastants. Hi ha tweets de cercadors de viatjes (atrápalo, mucho viaje, etc) que anuncien ofertes. També hi ha algunes pàgines que recomanen on és millor viatjar per Europa, etc.

    




2.Crear llistes

2.a. Crear una llista a Twitter i incloure a la llista un mínim de 5 perfils d’interès
2.b. Publicar al blog el link de la llista i comentar breument els perfils seleccionats

He creat 3 llistes:

La dels hotels té 8 membres. La majoria d’aquests membres són grans cadenes hoteleres reconegudes internacionalment. També hi ha algun hotel que jo ja conexia amb anterioritat, com el MGM Grand hotel de Las Vegas. Un membre es una pàgina que publica hotels de cinc estrelles i, per últim un Twitter que mostra hotels de tot el món.

A la llista de vols hi ha 10 membres. Tots aquests membres són companyies aèries conegudes com: Iberia, Vueling, EasyJet, Air Europa, etc.

A la última llista, la de viatjes, hi ha 8 membres. Alguns d’aquests membres són guies de viatjes, cercadors, etc.
Moltes de les comptes que he afegit a les llistes estan verificades i això em dóna seguretat perquè significa que són de fiar.

3 Monitoritzar

3.a. Obrir un perfil a Tweetdeck o a Hootsuite i fer seguiments relacionats amb la temàtica del teu blog: de hashtags, cerques, llistes, etc
3.b. Publicar al blog una captura de pantalla a la que es vegin algunes monitoritzacions i comentar el vostre ús de Tweetdeck o Hootsuite

He utilitzat Tweetdeck i he buscat dos hashtags: #turismoNY i #hotellujo. La darrera cerca que he fet ha estat: Amsterdam verano.

 


Mai havia usat Tweetdeck i m’ha semblat molt útil perquè és molt fàcil d’usar i apareixen tots els resultats a la mateixa pantalla, cosa que dona molta comoditat.

4. Publicar a Twitter

4.a. Publicar tweets compartint links sobre fonts d’informació (webs, posts, articles, videos...). Exemples de links: el web exposat a l’activitat A0, els millors resultats de les alertes i les cerques fetes a les activitats a l’assignatura, els millors links del Delicious... La quantitat és optativa (entre 7 i 10, per exemple). Podeu publicar també retweets de tweets interessants trobats fent les preguntes 1,2 i 3. Quantitat també optativa.
4.b. Publicar al blog: els links alguns d’aquests tweets fets per vosaltres, amb un breu comentari

En total tinc 20 tweets. Entre aquests tweets hi ha alguns retweets de comptes que m’han semblat interessants compartir al meu perfil. 
o aquest: https://twitter.com/MeliaHotelsInt/status/596737113397338114 que són dues cadenes hoteleres (riu i melià) que ens conviden a anar al seus hotels aquest estiu.
Els altres tweets els he publicat jo. A molts d’ells poso enllaços de pàgines que em semblen interessants perquè estan molt relacionats amb el tema del meu blog. Per exemple, he posat enllaços de cercadors de viatjes, com skyscanner, logitravel, viatjes baceló, atrápalo, etc. 
També he posat algunes de les carpetes de Feedly creades per mi: la carpeta de hotels i la de turisme. Aprofitant el blog que tenim per a l’assignitura, l’he publicat per si a algú li interessa consultar-lo.
Poso alguls links de tweets:


Extra:  el professor escriurà al seu Twitter @jguallar una indicació entre l’1 i el 6 de maig) que caldrà fer com a part de l’activitat

He fet dos tweets amb el hastag #recomano, tal i com @jguallar ha publicat al seu Twitter. Els dos tweets són aquests:

Al primer link recomano una pàgina web: http://historiaybiografias.com/viajar/  on es publiquen moltes fotografies de llocs bonics per visitar. A mi em sembla una pàgina molt completa perquè els lloc són molt diversos i les fotografies són de qualitat.

Al segon link recomano un blog: http://www.elblogdeviajes.com És una pàgina on publiquen consells i idees per viatjar al voltant del món. Parla d’una gran quantitat de països.

No hay comentarios:

Publicar un comentario