domingo, 12 de abril de 2015

A.11

Ana Cebrián y Marta Rubí

A.11

1. Google Scholar. 
Fes a Google Scholar http://scholar.google.es/  una cerca relacionada amb la temàtica del teu blog (pot ser alguna de les dels exercicis A09 o A10). Descriu i comenta breument la cerca realitzada (operadors, filtres...) i els resultats obtinguts, i selecciona un o dos, copiant títol i url.

El jove periodista que té com a objectiu viatjar a NY per feina, està interessat en provar el menjar típic de la ciutat que visitarà. Per aquest motiu utilitza la cerca a Google Scholar per buscar el restaurants on fan menjar típic de la zona. Intentarà buscar informació actual (des de 2014) , ja que tampoc es vol trobar amb la sorpresa de que el local que ha buscar esta tancat. També serà necessari que els restaurants es trobin al centre de la ciutat per facilitar la seva feina. 

Els primers elements al fer la cerca han estat: 
Un PDF. “Nova York “

Un PDF. “Pasos”



2. Google Alerts
Hem creat dues alertes de google relacionades amb viatjes ja que és la temàtica del nostre blog.
La primera alerta creada és “Oferta iberia” i la segona “Viaje Tailandia verano”



Respecte a la configuració de les alertes hi ha alguna diferència. 
En quant a “Oferta iberia” la freqüència és al moment, font automàtica, idioma espanyol, totes les regions i de quantitat volem tots els resultats. Per últim hem posat que   ens envii la informació al notre correu: elviajedegea@gmail.com





La segona alerta “Viaje Tailandia verano” té una configuració diferent en algunes seccions. La freqüència que ens interessa en aquest cas és com a màxim un cop al dia, font automática, tots els idiomes, totes les regions, i tan sols volem els millors resultats. Com a l’alerta anterior també hem posat que ens envii la informació al correu.




Com que de “viaje Tailandia verano” no hem rebut resultats, hem modificar el nom de l’alerta, la freqüència i la quantitat de informació que volem rebre. Finalment ha quedat així:




Amb l’alerta de “Oferta Iberia” hem rebut molta informació i nosaltres hem seleccionat les dues pàgines que ens han agradat més i que ens han semblat més interessants. Hi ha molta informació rebuda que mereix la pena però també n’hi ha d’altre que no parla del que nosaltres voliem (ofertes de la companyia de vols Iberia).
La primera pàgina que hem seleccionat és aquesta: http://www.comprarvuelosbaratos.es/
En aquesta pàgina hi ha moltes ofertes de vols i especiament, moltes de Iberia. Aquí: http://www.comprarvuelosbaratos.es/ofertas/85/iberia-vuelos-desde-palma-de-mallorca-ofertas-del-5-de-abril-desde-26-e.html et dona l’opció de viajar a Mallorca però també es pot canviar el destí i elegir el que prefereixes. És una pàgina molt completa i fàcil d’usar.

L’altre pàgina que hem elegit és: http://www.agenttravel.es/noticia-019318_El-grupo-Iberia-inaugura-39-nuevas-rutas-e-incorporan-19-destinos-adicionales-en-verano.html (El grupo Iberia inaugura 39 nuevas rutas e incorporan 19 destinos adicionales en verano.)
Aquesta ens ha semblat una informació interessant ja que explica quina és la situació actual de Iberia i quines seran les novetats que oferirà aquest estiu 2015.

Amb l’alerta de “Tailandia verano” hem rebut informació però no tanta com amb l’alerta anterior. El primer enllaç seleccionat és aquest: http://viajesazulmarino.com/buscador-viajes/?donde_ir=tailandia&buscar_portada=
És una pàgina de viatjes que permet elegir diferents rutes del lloc on vols anar, en aquest cas Tailandia. Hi ha molta varietat, es poden triar diverses activitats, excursions, hotels, etc.

L’altre enllaç seleccionat: http://luxurytravelvietnam.com/ES/Viajes_Indochina/Verano_inolvidable_en_Vietnam_Siem_Reap_y_Tailandia_21dias.htm és un itinerari prou complet d’un viatje per Vietnam i Tailandia en 21 dies. Ens ha agradat molt aquesta pàgina perquè mostra d’una manera molt detallada el recorregut del viatje. També compta amb suport fotogràfic perquè poguem veure els llocs més importants i curiosos de les ciutats.


Amb “oferta Iberia” no hem tengut cap problema. Ha trobat 40 resultats, els quals molts d’ells són bastant complets i útils. En canvi, amb “ Viaje Tailandia verano”, al principi no ens trobava cap resultat i amb hagut de modificar la configuració per poder trobar informació interessant. El que hem modificat ha estat la freqüència, posant que ens envii la informació al moment, el nom de l’alerta (suprimint la paraula viaje) i, finalment hem dit que ens envii tots els resultats, no tan sols els millors. Amb aquesta darrera alerta tan sols ens han enviat 5 resultats però s’ha de tenir en compte que la primera alerta la vam crear abans perquè no s’ha hagut de modificar en cap moment. D’aquestes 5 alertes rebudes, 4 d’elles són prou interessants però la cinquena parla de la roba que es portarà aquest estiu a Tailandia, tema que no ens interessa. 
Una vegada que ja hem utilitzat aquesta pàgina de alertes de google podem afirmar que és útil i que mereix la pena ja que ens permet trobar informació d’una manera més ràpida i fàcil. També hem comprovat que la majoria de la informació que rebem és bona, llevant algunes excepcions.


3. Talkwalker Alerts. 
Repeteix la pregunta 2 amb Talkwalker Alerts http://www.talkwalker.com/alerts (les mateixes alertes o molt similars) i compara finalment els dos sistemes d’alertes, a partir d’aquesta experiència.


Hem creat dues alertes iguals a Talkwalker alerts.


La configuració es la següent:



Amb “oferta Iberia” ens han enviat 17 resultats. Hem rebut informació tant de blogs, pàgines de noticies, comentaris de persones, etc.
El primer enllaç seleccionar és: http://competitividadturistica.com/iberia-y-vueling-impulsan-el-trafico-de-iag-que-registra-un-aumento-del-91/. Una pàgina molt completa on ens deixa clara la situació actual de la companyia Iberia. Iberia ha reportat un increment de un 9,1% en el nombre de passatgers transportats en el primer trimestre de l’any. La demanda de Iberia en març va pujar un 11,5% i la oferta un 8,9%.

El segon enllaç: http://blogsturismo.blogspot.com.es/2015/04/vuelos-directos-florencia-desde-madrid.html (Blogs de Turismo)
Aquest blog està molt ben estructurat i explica amb claretat els nous trajectes que Iberia ha implantat per aquest estiu 2015. El destí de moda d’aquest estiu és Italia perquè com que té molta demanda, Iberia ha posat molts de vols cap al país. Iberia comptarà aquest estiu amb vols directes cap a Florencia i inclus aniran sortint ofertes durant els propers mesos. 

Amb “Tailandia verano” no hem tingut tanta sort. Ha trobat 3 pàgines però ninguna d’elles parla del que ens interessa. Contenen les paraules Tailandia verano pero parlen de temes diferents respecte al nostre blog:

Encara que aquesta darrera cerca no ens hagi estat útil, les alertes en general mereixen la pena perquè hem trobat molta informació. A més es una cosa molt còmode perquè t’avisa directament al teu mail i tu només ho has de mirar. Ens hem portat un bona impressió de tot menys de la darrera cerca però tenint en compte que hem fet 4 alertes, la majoria estan força bé.





1 comentario:

  1. Go and visit https://www.ytviews.in/ for YouTube viewership and likes, Best portal for social media marketing in India.

    ResponderEliminar